Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/60/115560/xn--receptfrmedlingen-5zb.se/public_html/config/config.inc.php on line 47 Recept och mat – sökmotor för recept
Typ av recept > Huvudrätter

Kalla japanska udonnudlar med het misobuljong och tempura

Ingredients

dipp
2 msk
risvinäger
2 msk
mirin
2 msk
japansk soja
2 msk
koriansk chilipasta
1 l
Vatten
1 tsk
dashipulver
4 msk
misopasta
4 tsk
wakamealger
2 st
salladslökar (strimlade)
tempura
200 g
späda minimorötter
250 g
späda gröna sparrisar
0.5 paket
haricot verts (ca 150 g)
1 paket
silkestofu (350 g)
1 l
neutral raps- eller solrosolja
1 st
kallt ägg
2.5 dl
iskallt mineralvatten
1 dl
Vetemjöl
1 dl
maizenamjöl
5 dl
panko (japanskt ströbröd)
till servering
250 g
udonnudlar
2
späda pak choi (halverade)
2 tsk
rostade sesamfrön (bärna vita och svarta)

flingsalt

Tillagning

Rosta sesamfrön i torr stekpanna, låt svalna och lägg åt sidan till servering.
Blanda vinäger, mirin, soja och chilipasta. Koka upp vatten med dashipulver och miso. Håll varmt tills servering. Lägg salladslök i 4 skålar tillsammans med wakamealger.

Källa: www.recept.se


Istället för att skriva ut recept du gillar kan du lägga dem i en personlig receptsamling på din sida. Enkelt och snabbt!

Login

E-post adress:
Lösenord:
Glömt ditt lösenord? Klicka Här
close